Tjorvigt.se

Tjorvigt.se

Vad bloggar ja om?

Bra fråga men hade tänkt skriva om allt möjligt som händer på sidan, i garaget, på vägen, i rallyskogen och allt annat intressant
Tillbaka till sidan

Kanonrundan

RallyPosted by Johan Wed, August 27, 2008 21:34:43
Hallå!
Åter igen så var det länge sen ja skrev nå men här kommer en rallyrapport.
Kanonrundan firar 50 år i år och NMS Boden 85 år så för att fira så kördes Kanonrundan i år över två dagar. 11 mil specialsträckor uppdelat på 9 sträckor.
Längsta tävlingen å första på grus var det för mej.

Det hela startade på fredagen med besiktning klockan 13.00 så det var bara att ta ledigt från jobbet vilket inte var något problem. Första start gick 18.30 och vi med startnummer 45 startade 19.03. Första sträckan var en publiksträcka i anslutning till servicen, mestadels på asfalt så vi körde på gamla däck å sparade dom nya till lördagen. Andra var en "vanlig" grusträcka i skogen, inte värst lång men kul. Sen var det service och en lång sådan, 90 minuter om ja minns rätt, för att invänta mörkret och sedan köra samma två sträckor igen. Riktigt kul var det å notläsningen flöt på utan problem.

Natten spenderades i Aldenlövs buss på serviceplatsen vilket var alldeles ypperligt å nästintill sovmorgon fick vi, första start var inte förrän 8.30 å vi då lite drygt 30 minuter senare. Första sträckan, 5:e i rallyt, var en riktig monstersträcka på 26 km, vilket sätt att öppna på. Eftersom vädret visade sin goda sida å lät solen skina så blev det ganska så svettigt i bilen. Enda strulet på sträckan var att Erik inte riktigt förstod hur farthindren skulle tas så där tappade vi lite tid, det var små avstickare där vi bara rundade nå SJ-pallar å Erik trodde att vi skulle in längre. Denna sträcka kördes även som ss8 å då gick det bättre att runda farthindren.

SS6 och 9 gick söder om Boden och var nästan samma sträcka, slutet var lika men dom startade på olika ställen. ss6 började snabbt medan ss9 var riktigt knixig å svårläst i början. På ss6 var den enda fadäsen att vi kom för snabbt in i ett vägbyte å snurrade, vi höll oss på vägen men tappade runt 10 sekunder.
ss7 var publiksträckan som kördes en tredje gång.

För att sammanfatta mitt första grusrally så var det inte alls så hemskt som ja föreställt mej, iof lär det vara mycket hårdare om man kör av men det kändes inte alls som att vi var nära att åka av nån gång. Ljudet var inte heller så farligt, visst sprutade de grus under men inte så man stördes av de.
Riktigt kul att åka rally igen, var ju bra många månader sen senast. Synd bara att det är länge tills det blir nån tävling igen.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.