Tjorvigt.se

Tjorvigt.se

Vad bloggar ja om?

Bra fråga men hade tänkt skriva om allt möjligt som händer på sidan, i garaget, på vägen, i rallyskogen och allt annat intressant
Tillbaka till sidan

Lösningen på problemet!

Hänt i garagetPosted by Johan Tue, July 29, 2008 22:20:04
I förrgår tänkte jag att det är lika bra att ta lös ljuddämparen på Tjorven, det måste vara där felet är. Så ja började så smått med att slå och banka men de rörde sej inte en millimeter, sprutade på rejält med rostlösare och gick in.
Nu i kväll tänkte ja att nu jäklar ska den lös så jag gick ut och började hamra och bända men trots rostlösning ville det sej inte. Fram med dremeln å börja offra avgasröret men så klart kom ja inte åt ordentligt så de sista fick bli med ett sågblad.
Nåväl de tog en liten stund men sen va den lös, lossade sen röret till förvärmingen och började lossa ljuddämparen på vänster sida. När ja lossat den andra muttern skramlade det till å så åkte höger sida ner. Aha, där var problemet, antingen på grund av rost, utmatning eller spänning så hade röret gått av i infästningen till dämparen.
Blog ImageSen att röret till förvärmingen mer eller mindre rostat sönder gjorde inte saken bättre, ja fick bända lös den för att få ut dämparen.
Blog ImageÅ sen va de ju rosthålet i det röret som ja sett förut
Blog ImageSå här ser då avgassystemet till Tjorven ut, egentligen i tre delar men nu i fem eftersom det sedan tidigare gått av i böjen längst bak.
Blog ImageHar hittat nya ljuddämpare på två ställen på nätet men den ena skulle ha 96 euro plus frakt å den andra 30 pund plus 46 i frakt. Alltså omkring tusenlappen för båda vilket är ganska mycket pengar så istället blir det att på något sätt försöka laga dämparen, eller göra en ny. För att sedan bocka till nya rör till förvärmningen och avgasröret. Mycket jobb.

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post28