Tjorvigt.se

Tjorvigt.se

Vad bloggar ja om?

Bra fråga men hade tänkt skriva om allt möjligt som händer på sidan, i garaget, på vägen, i rallyskogen och allt annat intressant
Tillbaka till sidan

Ytterliggare problem

Hänt i garagetPosted by Johan Fri, July 25, 2008 18:37:29
Åter på arbetet efter semestern och det har varit en hård vecka, riktigt skönt med helg. Dessutom är det Pite Dansar Och Ler i helgen, ser ut som jag kommer att göra ett besök under lördag kväll.

Nu till Tjorven, fick i förra veckan tag på nya packningar till den efter en liten bytesaffär, tack Fredrik för dom! Så i Onsdags så tog jag å bytte och efter en del jäklande så satt dom där, så långt frid och fröjd men problemen startade så fort ja for ut å provade. Att den va tystare märkte jag så fort ja startade men när jag for ut på Munksundsvägen bort mot SCA och gasade på så såg ja hur huven åkte upp. PANG! rakt mot rutan, hade glömt att ja inte satt dit huvlåset smiley Innerbackspegeln lossnade och åkte ner på golvet men gick inte sönder. Som tur var var det allt, inget annat gick sönder. Jaja den gick bra så ja for tillbaka å satte ihop det sista å tänkte att då tar jag den till jobbet dan efter.
Å visst, till jobbet gick den bra men sen på eftermiddan när ja skulle hem så lät det som om nån snott avgassystemet när ja startade den. Kollade under men inget var borta å ja såg inga sprickor heller, konstigt. Obduktion senare får visa vad felet är.
Jag som hade tänkt köra bil till Parken för att ställa ut men de fick bli moped istället.

Under veckan har jag även fått mail från en annan Tjorvenägare, Martin, som har sett denna hemsida och blogg. Har fått några väldigt intressant mail både med tips och historia om Tjorven. Han har mycket kunskap efter att ha renoverat 15-20 stycken och även en massa dokumentation från fabriken, bland annat leveransloggarna och han har kollat upp min bil. Det visar sej att den gick som postbil i Vännäs. Sen har jag även beställt papper på bilen från Riksarkivet där det visar sej att den sedan gått till Posten i Umeå 1977, vidare till en privatperson i Kalix 1978, två i Luleå 1979 och 1989 för att sedan ställas av 1994 för tredje gången i sitt liv. Sedan vet jag inte om den bytt ägare fler gånger men förra ägaren köpte den 1997 och inklusive mej blir det 8 ägare men i regbeviset står det 9 ägare. Kan vara Kalmar Verkstad som är första ägare eller så har den bytt ägare en gång mellan 1994 å 1997 för pappren från Riksarkivet går bara till 1994. Kul är det i alla fall att få reda på lite av historian för min bil.

Det var allt för idag!

/Johan

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post27