Tjorvigt.se

Tjorvigt.se

Vad bloggar ja om?

Bra fråga men hade tänkt skriva om allt möjligt som händer på sidan, i garaget, på vägen, i rallyskogen och allt annat intressant
Tillbaka till sidan

Ett steg framåt...

Hänt i garagetPosted by Johan Wed, July 09, 2008 23:39:44

Så idag fick sej min blåe K50 en liten handpåläggning. Öppnade upp å kollade skicket på cylinder å kolv, såg bra ut, inga kanter eller annat illavarslande. Däremot såg topplocket ut att vara planat medelst grusgång eller liknande för det va fullt med djupa repor. Funktionen var de dock inget fel på så den rengjordes bara och lades åt sidan.

Cylindern såg som sagt bra ut men avgasporten var både liten å lite sotig så fram med det dremel-liknande verktyget smiley lekte lite med några av mina slipstift tills den började spraka å vägrade snurra mer. Nåja, "rengjöringen" var ändå praktiskt taget klar.

Efter att ha skrapat bort cylinderfotspackningen som fästs sej väldigt väl på blocket så satte ja tillbaka cylindern men insåg fort att den här cylindern behövde komma upp sej lite, alltså dit me tripla (3) packningar. Lite bättre andning blev de men inte bra. För att kompensera höjningen letade ja reda på ett annat topplock med något mindre massa som ja lånat av min gode granne.

Skruvade ihop allt, kollade kompet, jodå de kändes bra. Kickade igång, justerade gasaren lite å torrvarvade lite i garaget, jodå lite mer orr hade den nog. Ut på provtur, kan väl inte påstå att de märktes nån stor skillnad men lite mer ork uppför backarna hade den väl kanske, nerför presade jag upp den i maffiga 40 knyck MEN så sa de PANG längst ner i backen, kompet va som bortblåst. Hmm, tändstiftet hängde å dinglade i tändkabeln, gängorna för stiftet i toppen var näst intill helt borta. Bara att skjuta hem moppen då, som tur va de bara nåra hundra meter.

Satte dit orginaltoppen bara för att kunna köra med den men de va ingen hit, den gick knappt å de kan man förstå, något för stort förbränningsrum.

Så alltså, dagens resultat var en moppe som går sämre än tidigare å en dremel som inte fungerar smiley

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post25