Tjorvigt.se

Tjorvigt.se

Vad bloggar ja om?

Bra fråga men hade tänkt skriva om allt möjligt som händer på sidan, i garaget, på vägen, i rallyskogen och allt annat intressant
Tillbaka till sidan

Semester

ÖvrigtPosted by Johan Wed, July 09, 2008 12:21:34

Den som trodde att den här bloggen hade dött ut har haft helt rätt. De ä svårt att komma ihåg å skriva men eftersom jag nu har semester och vädret inte är nå vidare så kom jag på att jag faktiskt har en blogg.

En del har hänt sen senaste inlägget. Tjorven är nu besiktad utan anmärkning och används då och då, tyvärr börjar den bli nog så högljudd. Har kommit fram till att packningarna i avgassystem och grenrör är dåliga eller icke existerande. Packningsmaterial är inköpt men verktyg för att göra packningarna saknas på grund av att materialet är två lager grafitlaminat med en tunn aluminiumplåt emellan = svårt att klippa i. Däremot ska packningarna sen tåla 550 grader så det borde hålla.

Sen så har jag även hållit på med mina mopeder, min svarta K50 har fått mer fördelaktiga portar men har strulat lite efter de så den har krävt en del jobb. Ja tror att den går bättre nu men har inte vågat prova dra ut den än, den har nypit en gång förut.

Den blå ä de inget problem med, den startar å går utan problem men den är helt orginal och riktigt slö. Så tankarna på att göra portarna mer fördelaktiga på den här växer så det knakar. Till och med så illa att ja nu fick ett il att gå ut å inspektera hur illa det är.

Förutom mina två japanska kvalitetsmopeder så har jag skaffat mej en svensk antik moppe. Ett raketarsle med flintamotor. I delar dessutom å ja som inte har den blekaste hur den ska sitta ihop. Ska bli intressant å se om ja får ihop den.
Ramen och diverse prylar är nu däremot lackerade vita med sprayburk och resultatet blev sådär, vilket är vad man får förvänta sej när man sprayar. Provade igår att montera locket över verktygslådan och märkte att färgen inte alls är speciellt hållbar. smiley

Nu får det vara nog att sitta här och slöa, ut i garaget. smiley

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post24