Tjorvigt.se

Tjorvigt.se

Vad bloggar ja om?

Bra fråga men hade tänkt skriva om allt möjligt som händer på sidan, i garaget, på vägen, i rallyskogen och allt annat intressant
Tillbaka till sidan

Weekend i Gnarp del 2

ÖvrigtPosted by Johan Fri, April 25, 2008 12:20:53
Jag har väntat på några bilder men dom har inte kommit så ja få köra på utan. Lägger upp dom ifall dom skulle komma senare.

Så efter att jag fått titta mej mätt på Tjorven å Jonas som hittade en PV vart nöjd så åkte vi tillbaka hem till Jonas för att lyfta ur motorn ur PVn, för den skulle han ha med sej upp till den andra i Lule.
Så efter en liten provtur började vi riva ur motorn å de gick relativt smärtfritt, inga större problem. Det underlättar verkligen när det inte är nå fastrostat.

Resten av lördagen spenderades med att springa runt på gården och slita i diverse, mycket blev gjort. PVn skulle in i ett varmgarage men där stod en SAAB V4 så den puttades ut å PVn in, sen puttades V4an tillbaks in under tak. SAABen som agerade dragbil fick en ny stereo inkopplad av jag och Jocke. Det måste varit någon klåpare som kopplat in den förra för iSO-kontakterna var förbikopplade. Det var i och för sej ett mindre problem för kablarna till iSO-kontakterna stämde inte överens med nånting annat, högtalarna till exempel brukar ha plus och jord i någorlunda samma färg men nejdå inte här. Efter lite trixande och testande av kablar så var då stereon inkopplad.

I övrigt vart de lite rundtur på gården bland diverse bråte och förberedande av motorn på släpet för hemresan. Blev en tidig kväll i och med att vi var lite möra efter fredagsnatten och lördagens hårda arbete.

Söndagen så började med att titta ut genom fönstret och det snöade. Kul väder.
Nästan direkt efter frukost drog vi iväg norrut, gick betydligt mycket lättare med bara en motor på släpet. Första stopp var en mack i Sundsvall, SAABen var inte bara lite törstig.

På hemvägen var det inplanerat ett stopp i en liten by utanför Ö-vik vid namn Trehörningsjö för att hämta upp lite grejer, bland annat två stycken mopeder.
Blog ImageDen ena var en DBS Saxonette Automatic troligen från 1965
Blog Image
och den andra var en Maraton från omkring 1953-54.

Båda två lite mer ovanliga mopeder varav Maraton var nånting ingen av oss hört om men efter lite efterforskningar hos mopedkunnig(tack Joel) kom det fram att det är en variant av en Monarped fast med JB motor.

Så efter lastning och småvägar ut på E4an fortsatte färden i snöandet, vädret var verkligen inget vidare under hela hemresan. Då och då fick vi stanna för att försöka få fast presenningen på släpet som inte ville sitta ordentligt.

Ganska precis klockan 22.00 var vi så hemma i Pite, 12 timmar efter avfärd.
Helt utan missöden för oss men utanför Skellefteå träffade vi först på en BMW som kört in i mitträcket och fått hela fronten förstörd för att sedan i första rondellen in i stan träffa på en tradare som kört i diket.

Sådär, det får vara allt för nu men kan meddela att Saxonetten har gått igång och fungerar bra men Maraton har inte gått igång än.

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post21