Tjorvigt.se

Tjorvigt.se

Vad bloggar ja om?

Bra fråga men hade tänkt skriva om allt möjligt som händer på sidan, i garaget, på vägen, i rallyskogen och allt annat intressant
Tillbaka till sidan

Produktiv helg!

Hänt i garagetPosted by Johan Sun, April 20, 2008 23:06:39
Den här helgen har verkligen gått i flitens tecken.
Hela lördagen spenderades i garaget med att påbörja felsökning av min bruks-K50.
Motorn är urriven och orsaken till vibrationerna som varit är lokaliserat till ett av vevlagren som har snurrat runt i lagersätet. Anledningen till det är att det inte har varit ett C3-lager som suttit där, alltså ett lager med lite inbyggt glapp, vilket det tydligen ska göra, till och med orginal. Nytt lager ska inhandlas och sättas dit med "cylindrisk fastsättning" sen borde vibrationerna vara borta.

Förutom min bruksmoppe har även den andra K50n fått lite kärlek, vilket det varit dåligt om i vinter för båda. Den har fått utbytt hastighetsmätare, ny fotpinneskonsoll och luftats lite utomhus. Men åh så oerhört slö en orginal K50 är, trots tankpressning efter munksundsvägen så vill den inte gå över 28 km/h och så fort det blev uppför började den säcka efter, det känns inte bra att bli frånåkt av en DBS Saxonette -65.
Uppfilning av insuget är ett måste känns det som.

Sen förutom mina tvåhjuliga fordon har även Tjorven fått lite uppmärksamhet. Låset till bakluckan är numera borta och under lagning, bakrutan sitter åter på plats (Tack L-G för det), bara en strömbrytare behvös numer för tändning och attiraljer, spolarpumpen är inkopplad, upphängningen av avgassystemet baktill är svetsat, tutan fungerar och tanken är inkopplad. Mycket gjort alltså, så snart börjar det bli dags att boka tid för besiktning.

Söndagen så spenderades inte i mitt garage men väl i Jockes. Hans Racer är numer sommarskodd och nymålad med Flüggers bästa utomhusakrylat.

Nu är det åter en ny arbetsvecka.

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post20