Tjorvigt.se

Tjorvigt.se

Vad bloggar ja om?

Bra fråga men hade tänkt skriva om allt möjligt som händer på sidan, i garaget, på vägen, i rallyskogen och allt annat intressant
Tillbaka till sidan

Lappnatta

RallyPosted by Johan Tue, March 04, 2008 20:19:46
Lite sent men här kommer helgens händelser.

Det var alltså dags för DM-final i Kalix, jag skulle åka med Erik och Jocke hade fixat så han åkte med Magnus Kitti i en Golf.
Avfärd från Munksund kl. 06.45 och från Erik rullade vi strax innan halv åtta, tidigt som vanligt men de var inga direkta bekymmer med att ta sej upp.
Tyvärr hade det snöat under natten och snöade mest hela dagen så det spåddes på vägen upp att Jocke ganska lätt skulle sitta vinnande i matchen framhjulsdrift mot bakhjulsdrift.
Det här var nu första rallyt som jag inte hade den blekaste aning om geografin, både Piterundan å Örnskölden hade jag ju iaf lite koll på läget men här va ja helt grön vilket gjorde mej lite nervös. Men så klart hade ja inte någon anledning till det för de gick då utan komplikationer å läsa roadbooken, dom är verkligen enkla.
Första sträckan gick i ett grustag och var lite mer av en publiksträcka och jodå en del publik var det som stod ute i kylan och tittade. Flöt på bra utan fadäser och läsningen gick bra, missade lite på nåt ställe men inget allvarligt.
Andra sträckan var kurvig och smal, mycket att läsa och bitvis riktigt svårt men inte heller där hände det nått allvarligt, nån sen not blev de på nått ställe men på det stora hela inga problem.
Tredje och fjärde sträckan vara samma som ett och två så det vart ju enklare att läsa andra varvet när man kände igen sej och kunde tajma bättre.
Sen för femte och sjätte sträckan bar det av åt andra hållet till en, enligt Erik iaf, riktig toppensträcka. Men först en kort sträcka som det stod så här om i beskrivningen: "Som en godis; ni hinner knappt få smak på den innan den är slut!". Och så var det verkligen, bara 3,28 km lång, men trots det riktigt svår att läsa och mitt på ungefär tappade ja bort mej totalt i läsningen, nästan en hel sida. Synd men sånt som händer.
Sen då sträcka sex och helt riktigt, en skitkul sträcka, halvsvår att läsa men det flöt på bra, nån sen not men i övrigt inget.
Som avslutning kördes sedan samma två igen men tyvärr blev sjuan inställd på grund av att en bil rullat och blockerat vägen. Synd men inget att göra åt, blev bara att köra igenom lugnt. Sista sträckan så, återigen samma toppensträcka och även den gick bra förutom på slutet när ja vart för sen med noterna.

Sammanfattningsvis så vart det en mycket bra tävling för min del, Erik hade inget att klaga på och som vanligt när det gäller han så öste han lovord över mej smiley
Tyvärr mådde Erik inte nå toppen, klagade på ont i magen och något som kallas magkatarr men emellanåt släppte de lite och på sträckorna var det inget problem. Men kanske därav så blev inte attacken riktigt 100% och resultatet därefter, det blev en elfte plats i VOC Elit och en fjärde i B-förare.

Och jodå Jocke och Magnus tog oss med 16 sekunder på totaltiden.

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post15