Tjorvigt.se

Tjorvigt.se

Vad bloggar ja om?

Bra fråga men hade tänkt skriva om allt möjligt som händer på sidan, i garaget, på vägen, i rallyskogen och allt annat intressant
Tillbaka till sidan

Fick en bild

ÖvrigtPosted by Johan Sun, January 11, 2009 12:29:46
I fredags fick jag en bild av en på jobbet.Kan vara svårt att se vad det är för något men det ska föreställa en utbränd Tjorv.
Tyvärr var bilden suddig men jag har försökt få den lite bättre.
Bakgrunden till att jag fick den här bilden var att jag tidigare fått det här tidningsurklippet Större storlek här

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post35

Nytt hem

ÖvrigtPosted by Johan Sat, January 10, 2009 11:22:10
I slutet på sommaren förra året så blev jag erbjuden att köpa ett av radhusen här på området. Efter lite fundering blev det affär och jag ångrar mej inte.
Bytte ner mej 1 kvm men fick då eget hus med lite tomt och framförallt ett varmgarage.

Bilder från innan jag flyttade in finns här

Ska ta å fota lite hur det ser ut nu efter att jag har kommit iordning nån gång.

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post34

Snön ligger vit på taken...

ÖvrigtPosted by Johan Tue, December 16, 2008 23:08:25
Efter helgens myckna snöande såg det ut så här vid en brevlåda jag skulle tömma.
Blog ImageMen efter ett par minuters idogt skottande så såg man faktiskt lådan som fanns där under all snö.
Blog Image

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post32

Marknad i Falun

ÖvrigtPosted by Johan Wed, September 10, 2008 22:59:20
I helgen som var åkte ett gäng från Norrlands Motorhistoriker och PiteMoppers till DAKs höstmarknad på Lugnet i Falun.
En riktigt trevlig resa som började fredag morgon klockan 06.45 på busstation och avslutades söndag klockan 02.30 på samma ställe. Det är långt till Falun så bussresandet tog större delen av tiden.

Jag sökte inte något speciellt utan sökte efter det mesta som rörde K50 eller Tjorven och hittade lite småplock till båda. Eller nja småplock kanske man inte ska säga om fyndet ja gjorde till Tjorven, 4 alufälgar från DAF/Volvo 66.Blog Image
Har inte kollat om dom passar än men är nästan säker, tyvärr är dom 13 tum å plåtisarna som sitter på 14 men med högre profil borde de inte va nå problem. Hittade även en ny kondensator till den, säljaren hade en kvar å den norpade jagsmiley
Vart en ny mätare å fotpinnesbrygga till K50 å lite andra småsaker till mopparna oxå.
Det var allt, hade hoppats på mer delar till K50, t.ex. nå tum210-cylindrar men dom få ja hittade va riktigt dåliga. Inte heller modellbilsförsäljarna hade nå intressanta modeller, eller jo nån bara dom inte varit så förbaskat dyra.

Till sist kan jag gladeligen meddela att ljuddämparen vart svetsad i förra veckan, tack Erik för det smileyBlog ImageHar inte provat å montera den än men nån kväll ska ja ta å se, i värsta fall få man väl ta å värma å bända lite.

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post31

Mopedens Dag!

ÖvrigtPosted by Johan Wed, August 06, 2008 21:33:19
Nu på lördag är det dags för den årliga mopedutställningen på Rådhustorget i centrala Piteå. Har du möjlighet så kom å kolla in alla fina mopeder mellan klockan 10.00 och 14.00.
Jag kommer nog bara att ställa ut den blåe K50n som det ser ut nu men ska även ta med mej Jockes mopeder för han har åkte ner till Motala för att åka rally. Kul kul, ä lite avis men de är inte så länge kvar till Kanonrundan i Boden.

Har nu ställt av Tjorven, det blev en kort säsong å inte alls så mycket kört. Men men man ska inte förvänta sej så mycket när man satt igång en bil som stått i många år. Nu blir det att fixa alla småsaker, laga karossen, täta oljeläckage å allmänt fixa till motorn så den går som en klocka.

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post29

Minisemester i Övik

ÖvrigtPosted by Johan Tue, July 15, 2008 15:57:03

I torsdags åkte jag ner till Övik för en snabbvisit över helgen.
I planen låg att åka å titta på en tävling som skulle gå på Dannero travbana utanför Kramfors men ingenstans fanns det något att läsa om den eller ens någon inbjudan så de blev inget tyvärr.

Istället vart de en tur till Sundsvall på IKEA å in på Biltema, jo ja vet att de finns här uppe å men nu passa ja på när farsan ändå skulle ner på IKEA.
Resten av helgen spenderades mest framför teven, brorsan ha GTA IV så såklart va man ju tvungen att spela. Imponerande spel men blev ändå lite besviken, för mycket stad, nå va de roligare i San Andreas när man hade en hel delstat att åka runt i. Men men de gick ju ändå att spela smiley

Så på måndagen for ja hem igen men innan ja for hem tog ja en tur till Movattnet mellan Hemling och Långviksmon. Den som läst tidigare i den här bloggen vet att ja i vinter åkte Örnskölden som gick i skogarna kring nämnda byar. Om ja då hade vetat vad som fanns i skogen smiley

Blog Image

Jo en Tjorven! Passade på att ringa på en annons på blocket om en Tjorven i Övik och den stod i Movattnet. Inga skyltar men gissar på en -70, chassienummer 51453 tyder på de. Väldigt fräsch karossmässigt, den har tydligen stått inomhus i 15 år å de märks, inte så blek och hel i karossen. Motorn gick tydligen men växellådan gick inte att få i nån växel, ja kollade aldrig.

Ja blev ändå lite intresserad för den hade en del intressanta emblem och skyltar kvar sen posttiden. Även delar av utdelningsbordet fanns kvar.

Baktill så hade den Alligatorlucka men de va inte den smartaste konstruktionen, svår att fälla ner men iof så kärva den en del.Blog Image

Kanske men bara kanske så blir de en till Tjorven i Pite man vet aldrig.

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post26

Semester

ÖvrigtPosted by Johan Wed, July 09, 2008 12:21:34

Den som trodde att den här bloggen hade dött ut har haft helt rätt. De ä svårt att komma ihåg å skriva men eftersom jag nu har semester och vädret inte är nå vidare så kom jag på att jag faktiskt har en blogg.

En del har hänt sen senaste inlägget. Tjorven är nu besiktad utan anmärkning och används då och då, tyvärr börjar den bli nog så högljudd. Har kommit fram till att packningarna i avgassystem och grenrör är dåliga eller icke existerande. Packningsmaterial är inköpt men verktyg för att göra packningarna saknas på grund av att materialet är två lager grafitlaminat med en tunn aluminiumplåt emellan = svårt att klippa i. Däremot ska packningarna sen tåla 550 grader så det borde hålla.

Sen så har jag även hållit på med mina mopeder, min svarta K50 har fått mer fördelaktiga portar men har strulat lite efter de så den har krävt en del jobb. Ja tror att den går bättre nu men har inte vågat prova dra ut den än, den har nypit en gång förut.

Den blå ä de inget problem med, den startar å går utan problem men den är helt orginal och riktigt slö. Så tankarna på att göra portarna mer fördelaktiga på den här växer så det knakar. Till och med så illa att ja nu fick ett il att gå ut å inspektera hur illa det är.

Förutom mina två japanska kvalitetsmopeder så har jag skaffat mej en svensk antik moppe. Ett raketarsle med flintamotor. I delar dessutom å ja som inte har den blekaste hur den ska sitta ihop. Ska bli intressant å se om ja får ihop den.
Ramen och diverse prylar är nu däremot lackerade vita med sprayburk och resultatet blev sådär, vilket är vad man får förvänta sej när man sprayar. Provade igår att montera locket över verktygslådan och märkte att färgen inte alls är speciellt hållbar. smiley

Nu får det vara nog att sitta här och slöa, ut i garaget. smiley

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post24

Grattis brorsan!

ÖvrigtPosted by Johan Fri, May 02, 2008 18:11:06
Återigen stod det om hans band i tidningen.
Mycket bra.

  • Comments(0)//blog.tjorvigt.se/#post22
Next »